Начало » Общност » Ректорът на МУ – Варна с приветствие за Деня на родилната помощ

Ректорът на МУ – Варна с приветствие за Деня на родилната помощ

Ректорът на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна проф. д-р Валентин Игнатов отправи приветствие към всички акушер-гинеколози и акушерки по повод Деня на родилната помощ.

Ето и цялото приветствие:

Честит празник – Ден на родилната помощ!

Уважаеми акушер-гинеколози и акушерки,

За мен е удоволствие да ви поздравя с днешния празник – Ден на родилната помощ, наричан още Бабинден. В този празничен януарски ден изказвам благодарност и признание за високия професионализъм и неуморния труд на акушер-гинеколозите и акушерките.

Вашата работа се превръща в ярък спомен, изпълнен с искрена благодарност и дълбоко уважение в съзнанието на хиляди родители. Вашето призвание изисква не само висок професионализъм, но и съпричастност, сила, умение да вдъхваш вяра и надежда.

Благодарение на всички вас професията на специалистите по „Акушерство и гинекология“ се е превърнала в символ на позитивизъм, всеотдайност и благородство.

Днешният празник носи щастието от детския плач и надежда, светлина и вяра в бъдещето.

Пожелавам на всички вас здраве, висок дух и енергия. Запазете благородството на най-чистия момент в човешкия живот, съхранете в душите си милосърдието, упоритостта и вярата, че всеки ден с ваша помощ се ражда доброто!

Продължавайте със същата всеотдайност и старание да упражнявате своята високохуманна професия и да помагате на най-голямото чудо да се случва – появата на нов живот!

Нека дните ни бъдат озарени от повече детски усмивки!

Бъдете здрави!

Честит празник!

 
banner
banner
Budnavarna