Начало » Общност » Заведенията излизат на протест

Заведенията излизат на протест

Ако решението на щаба и правителството в четвъртък не е в интерес на бранша и не кореспондира с нашите искания, преминаваме към ефективни стачни действия.

Това обявиха от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Тяхната форма е в процес на обсъждане, но не изключваме както организиране на протест, така и гражданско неподчинение по примера на колегите си от Италия.

„Единственото решение, което е приемливо за нас, е отварянето на заведенията тип ресторанти и кафе-клубове от 01.02.2021 година при условията, които бяха в сила преди тяхното затваряне, а на 01.03.2021 година да заработят и всички останали нощни клубове, като ограничението в работното време да отпадне“, пишат от сдруженията.

„Това е желанието на над 80% от членовете на двете асоциации, гласували в проведената анкета. Подобно допитване, но този път до по-широка аудитория, беше направена и през двете фейсбук страници на сдруженията, като там резултатите бяха напълно аналогични, но този път в отговорите се включиха и служителите в заведенията, както и клиенти.

Контактите, които поддържаме и с представителите на останалите затворени сектори като фитнеси и молове, изявяват своята безусловна подкрепа за активни стачни действия“, допълват още те.

 
banner
banner
Budnavarna