Начало » Общност » Трагедия! Известен варненски Dj е загиналият турист в района на вр. Ботев

Трагедия! Известен варненски Dj е загиналият турист в района на вр. Ботев

агиналият турист при един от вчерашните инциденти в района на връх Ботев е известният DJ Emotion от Варна, научи BudnaVarna.com.

Припомняме, фаталният случай е станал вчера около обяд в района на връх Жълтец (Саръ кая), около 4 км. западно от връх Ботев.

Двама туристи са тръгнали в посока хижа „Добрила“, като планът им е бил да преминат през т.нар. алпийско било на планината, научи Moreto.net

Загиналият Тодор Ж. и негов приятел са посрещнали нова година на хижа Тъжа, а на 1 януари са изкачили връх Ботев. На 2 януари са предприели преход в посока хижа Добрила, като целта им е била за 2 дни да стигнат до Беклемето.

Мъж и жена, опитни туристи, запознали се с тях на връх Ботев, часове наред са ги убеждавали да не предприемат рискования преход, става ясно от публикация в социалната мрежа. Думите им обаче не са успели да разубедят Тодор и неговият спътник от намеренията им.

Част от участъкът между връх Ботев и хижа Добрила, известен още като алписйкото било на Стара планина, е изключително сложен и опасен в зимни условия и преминаването му изисква специални алпийски умения и екипировка.

Тодор и приятелят му обаче са нямали нито нужната екипировка, нито нужните умения и опит за да преминат по алпийския траверс на Балкана. Нещо повече, те дори не са знаели какво ги очаква, защото не са били преминавали по маршрута дори и през лятото.

 
banner
banner
Budnavarna