Начало » Девня » Връчиха грамоти и награди на най-изявилите се през 2020 година спортисти на Девня

Връчиха грамоти и награди на най-изявилите се през 2020 година спортисти на Девня

В Девня връчиха грамоти и парични награди на най-изявилите се през 2020 година спортисти. Новината съобщи във Фейсбук кметът на Девня Свилен Шитов.

„Заедно с председателя на Общинския съвет Владимир Ненков и със зам.-кмета Донка Йорданова, имахме честта да връчим грамоти и скромни парични награди на най-изявилите се през 2020 година спортисти на Девня. Благодаря на всички състезатели за положените от тях усилия, за проявения висок спортсменски дух и за това, че въпреки ограниченията, не се предадоха, а продължиха напред!“, съобщи кметът на Девня.

За завоюваните през годината успехи са наградени състезателите по тенис на маса Валентин Димитров, Петър Петров, Иван Радкев, Виктор Тодоров, Виолин Лазаров, Радослав Георгиев и Димитър Попов. „Тъй като смятам, че съществена роля за постигането на високи резултати в спорта имат и треньорите, отличих ръководителя на тима Искрен Лазаров, както и играещия треньор Николай Капитанов, състезаващ се в немското отборно първенство. Поздравих също голямата ни надежда във футбола Денис Ангелов, който в момента носи фланелката на ФК „Черно море“ и е капитан на Националния отбор на България за младежи до 19 години“, уточни Свилен Шитов.

Награди и грамоти получиха и състезателите по борба Божидар Стоилов и Елеонора Иванова – за постигнатите отлични резултати в спорта, но и в училище. Отличени са шампиона от национални турнири по борба и вицерепубликански шампион Явор Иванов, който ще се състезава под ръководството на голямата Станка Златева. Наградени са и силните представителки на Девня в женската борба – Радостина Добромирова, вицерепубликанската шампионка Деница Иванова и републиканската шампионка и национален състезател Ани Асенова. Кметът изказа специални благодарности към техния треньор Иван Иванов, който успешно работи за утвърждаването на доброто име на Девня в този спорт.

„На церемонията днес споделих пред всички, че се надявам до края на март догодина в града ни да отвори врати дългоочакваната нова зала за състезания и тренировки. Обещавам, че всичко, което зависи от нас като Община, ще бъде направено, за да се осигурят най-добрите условия за нормален тренировъчен процес. Като бивш спортист знам колко важна е базата, но знам, че не по-малко съществен е и личният пример на всеки състезател. Успехите се градят с много лишения, постоянство и сърце. Затова, скъпи спортисти, бъдете здрави, но бъдете и пример за всички, особено за най-малките! Желая Ви много успехи и Весело посрещане на 2021 година! Дай Боже тя да е по-добра за всички!“, написа Свилен Шитов.

 
banner
banner
Budnavarna