Начало » Общност » Ще има ли фалити на нощни заведения във Варна?

Ще има ли фалити на нощни заведения във Варна?

Клубовете с жива музика на закрито изпращат много тежка година. Те бяха отворени за кратко и с намален капацитет. От края на октомври всички нощни заведения в страната са затворени. Мартин Младенов е управител на един от известните рок клубове във Варна. Казва, че годината е като нулева, защото клубът им е работил само четири месеца през 2020-а. Уточнява и че в последните месеци не е имало голям смисъл да работят. Хората се страхуват от вируса и е имало малко посетители, съобщава Радио Варна.

Заповедта на министъра на здравеопазването е нощните заведения да останат затворени до 31 януари. Още е рано да се каже дали във Варна ще има фалити и затворени клубове. Според Младенов когато един бизнес не е достатъчно рентабилен и успешен, пандемията просто може да го довърши. Той вижда и донякъде позитивна част от ситуацията, ще отворят врати отново качествените заведения.

Според него пандемията ще промени нашите нагласи към нощните клубове. Оптимистичният вариант е хората да жадуват за социални контакти, а песимистичния – да свикнат да си стоят вкъщи.

Всички в бранша се надяват Новата година да бъде премине по оптимистичния сценарий.

 
banner
banner
Budnavarna