Начало » Спорт » Цветана Пиринкова е спортист №1 на България за 2020 г.

Цветана Пиринкова е спортист №1 на България за 2020 г.

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова бе избрана за Спортист номер 1 на България за 2020 година. Пиронкова заслужи мнозинството от гласовете на спортните журналисти у нас, събирайки 732 точки.

В призовата тройка влязоха още борецът Едмонд Назарян с 525 точки и профибоксьорът Кубрат Пулев с 259 точки.

Гласуването в 63-тото издание на най-престижните награди в родния спорт „Спортист на годината на България“ приключи днес. Общо 82 журналисти от близо 40 медии определиха водещите спортисти и треньори за изминалата година. Заради пандемичните условия тазгодишното гласуване бе за 5-те най- добри спортисти.

Петицата допълниха самбистката Мария Оряшкова с 220 точки и плувецът Йосиф Миладинов с 214 точки.

За „Отбор на годината“ бе определен тимът на България за ATP Cup – Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Те получиха общо 180 точки. Челната тройка се допълва от футболните отбори на ЦСКА със 160 т. и „Локомотив“ (Пловдив) с 90 т.

За втора поредна година лекоатлетът Християн Стоянов получава приза за Спортист номер 1 с увреждания. Той събра 580 точки.

В традиционната анкета за Треньор на годината за номер 1 бе отличен треньорът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов.

Любимец на публиката в категорията „Вот на публиката“ пък е най-добрият ни тенисист Григор Димитров.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои след края на противоепидемичните мерки.

Източник: monitor.bg

 
banner
banner
Петя Митева