Начало » Общност » Варненска организация събра и дари близо 17 000 лв. за центъра „Живот под дъгата“

Варненска организация събра и дари близо 17 000 лв. за центъра „Живот под дъгата“

Младежите от доброволческата организация PTPI Делфините от Варна събраха и дариха близо 17 000 лв. за центъра „Живот под дъгата“.
„Тази година нашето чудо се изразява в 16 663,57лв. за център „Живот под дъгата“ към Асоциация „Да съхраним жената“. Надяваме се тези средства да сбъдват поне малко и вашата мечта, защото нашата е сбъдната.

Знаем, че не за всекиго беше лесна годината, но сме благодарни на всички вас, които ни подкрепихте. Нашето желание беше за поне 10 000, което е равностойно на една стая, а събрахме близо 17 000, което е много повече от очакваното“, съобщават младежите във фейсбук страницата си.

Както медията ни съобщи, за 14-та поредна година младежката организация PTPI Делфините организира Коледна кампания с благотворителна цел.

„Миналата година отново надминахме нашия рекорд и събрахме 38 000лв. за Центровете за настаняване от семеен тип във Варна и околността. Със средствата изградихме детски площадки и закупихме рехабилитационни уреди –  стол „Зебра“, резонансна кушетка и др., съобщиха преди старта на кампанията от Делфините.

Решението да дарят събраните средства от кампанията си тази година на ЦСРИДУ „Живот под дъгата“ към Асоциация „Да съхраним жената“ е мотивирано от това, че центърът се грижи за деца с аутизъм.

„Той е причината тези деца да имат едно по-разнообразно ежедневие. Да развиват своите умения и творчески наклонности, да се забавляват, а не да стоят само затворени вкъщи. Този център поема, макар и почасово, грижата за тези деца. А по-важното помага на техните самотни родители да могат да отделят нужното време за работа, за да могат да се осигурят и финансово, за да се грижат за децата си.

Ще помогнем на центъра като закупим обзавеждане за няколко стаи – за арт терапия, за музика, за кинезитерапия, за тихи игри и др. Със събраните средства се надяваме да можем да закупим музикални инструменти, рехабилитационни IT средства, тренировъчни съоръжения, всичко нужно за обзавеждането на стаите“, споделят още Делфините.

 
banner
banner
Петя Митева