Начало » Общност » Фотографи изрисуваха с телата си коледна елха на плажа (снимки)

Фотографи изрисуваха с телата си коледна елха на плажа (снимки)

За втора поредна година талантливи фотографи от Варна изрисуваха със собствените си тела коледна елха на южния плаж, научи Moreto.net.

Идеята хрумва миналата година на Гергана Влайкова и заедно с нейни колеги, възпитаници на PhotoSchool, я реализират.

Елхата от миналата година

За да се запази традицията и тази година щафетата в инициативата поема Милен Марков, като идеята се доразвива и снимката вече е вечерна, а „елхата“ със светлини.

Ето както каза Милен за Moreto.net

Миналата година снимахме по светло, само с хора. Тази година решихме да я направим по-различна, да я направим светеща и да снимаме през нощта. Отново снимахме на южния плаж. Отидохме по-навреме, за да може да се подготвим, но времето винаги не стигна и изоставихме първоначалната идея елхата да е по-разчупена.

Част от идеята беше да се изобразят хора като в кутийки, символизиращи наложената изолация, но въпреки това стремящи се един към друг. Това не се получи много. Първоначално бяхме доста притеснени, че светлините няма да излязат на снимката, защото с дрона не може да се прави много дълга експонация, на първите кадри въобще не си личаха. Затова се съсредоточихме на техническата част и идейната малко изостана. А после мръкна, а и времето беше доста хладничко. Та така набързо и съвсем импровизирано се стигна до този резултат. Но сме доволни, поиграхме си и все пак има кадри

Догодина, живот и здраве, ще я направим по-красива.

Снимки: Гергана Влайкова

източник: Морето.нет

 
banner
banner
Budnavarna