Начало » Общност » Осъдиха игнатиевска джебчийка, опитала да окраде жена, докато пазарува

Осъдиха игнатиевска джебчийка, опитала да окраде жена, докато пазарува

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие Районен съд – Варна наложи на 24-годишна жена от Игнатиево наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата бе призната за виновна в това, че на 5 декември тази година, на територията на хипермаркет във Варна, извършила опит за кражба на дамско портмоне, със съдържащите се в него пари в различни валути. Деянието е осъществено в оживен търговски обект, като подсъдимата се възползвала от временното отклоняване на вниманието на клиентка докато избира коледни артикули.

Подсъдимата бръкнала в поставената в пазарска количка дамска чанта на потърпевшата и измъкнала портмонето, като малко по-късно била догонена в магазина от собственичката и задържана със съдействието на охраната. Инкриминираното чуждо имущество е на стойност общо за над 1000 лева.

24-годишната жена е неосъждана досега, но има множество криминални регистрации за кражби. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 
banner
banner
BudnaVarna.com