Начало » Общност » Засадиха дръвчета в най-големия варненски район

Засадиха дръвчета в най-големия варненски район

С повече от 500 млади фиданки, подходящи за градска среда, беше обогатена зелената система на Варна. Това информират от Район „Приморски“.

В периода 7 – 10 декември на различни локации в най-големия варненски район бяха засадени 88 нови дървета. Дърветата бяха засадени в прилежащите площи на новоизградените паркинги на ул. „Ружа”, ул. „Генерал Попов“ и ул. „Железни врата“, в градинките на пл. „Съединение” и ул. „Гурко”, по бул. Княз Борис Първи, в района на спирка „Почивка”.

На 11 декември до паркинга на ул. „Силистра” и по бул. „Осми Приморски полк” бяха засадени още 27 нови дървета.

През седмицата 14 – 20 декември други 88 фиданки ще бъдат вкоренени по ул. „Царевец”, бул. „Генерал Колев”, ул. „Чаталджа” и бул. „Цар Освободител”.

Предстои навлизане и в междублоковите пространства на кв. „Чайка”. Така до края на 2020 година на територията на Район „Приморски” ще бъдат засадени още 687 дървета.

Растителните видове Офика, Японска вишна, Декоративен глог, Магнолия, Явор, Декоративна слива и Червен конски кестен са съобразени както със специфичните климатични и почвени особености на Варна, така и с условията на градската среда.

 
banner
banner
BudnaVarna.com