Начало » Общност » 529 пациенти с COVID-19 са приети в УМБАЛ „Св. Марина“ през миналата седмица

529 пациенти с COVID-19 са приети в УМБАЛ „Св. Марина“ през миналата седмица

В УМБАЛ „Света Марина“, със Заповед на Изпълнителния директор, към момента са разкрити 332 легла за пациенти  с доказан КОВИД или съмнителни такива, от които 37 интензивно лечение  на пациенти с КОВИД. За периода 30 ноември – 06 декември през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“  са преминали 1038 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен КОВИД – 648. Хоспитализирани за периода са 529, от които преминали през интензивни отделения – 99.  Излекувани през изминалата седмица са 192, а починали – 64. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

УМБАЛ „Света Марина“ – Варна е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.

Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

 

 
banner
banner
BudnaVarna.com