Начало » Общност » Министър Ангелов каза кое ще отворят първо, ако мерките дадат резултат

Министър Ангелов каза кое ще отворят първо, ако мерките дадат резултат

Наблюдаваме лека тенденция за ефект от мерките. Много е рано да го кажем, трябва да мине поне една седмица. Ако мерките дадат резултат, вече имаме визия какво да отворим. Ще започнем с отваряне на детските градини и яслите. Всички заедно ще успеем. Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг на Националния оперативен щаб.
Запитан за ограниченията, засягащи спорта и фитнесите той бе категоричен, че не затварят всичко в страната, а само местата, които се считат, че са най-рискови и може да има струпване на хора..
„С не добро чувство забелязвам всичко, което се случва и как се правят опити да се заобиколи заповедта“, каза Ангелов и добави, че е много трудно да се осъществи контрол навсякъде. Той призова да се изпращат сигнали за нарушаване на мерките.
Министър Ангелов добави още, че по отношение на спорта властите са изключително толерантни.
„Направили сме го за три седмици, не говорим за месеци, не говорим за спирането на цялата държава. На зимните пързалки важи изискването за дистанция, за създаването на коридори за влизане и излизане“, допълни той.
„Ние не правим локдаун, а заедно всички го правим. Ако няма гражданско съзнание, няма да постигнем успех“, на мнение е здравният министър.
 
banner
banner
Петя Митева