Начало » Общност » Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд „Култура“ във Варна

Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд „Култура“ във Варна

Председателят на ПК „Култура и духовно развитие“ към Общински съвет-Варна адв. Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд „Култура“. Тя беше избрана за председател на проведеното на 26 ноември пето за 2020г. заседание на Съвета.

Във фокуса на срещата бяха Насоките за кандидатстване по направленията на фонда за 2021г. Предвижда се „Фестивали и конкурси“, „Творчески проекти“ и „Публики“ да останат със същите параметри, наложили се от реалностите през пандемичната 2020г. – със значително намален процент на собствено финансиране от кандидатстващите лица.

Направление „Национално и международно сътрудничество“, което през настоящата година остана неактивно, ще бъде възстановено предвид очакванията следващата година да предложи възможности за по-широк реален обмен и представяне на културни продукции. Обмисля се и включването на нови тематики за разширяване на направленията с комплексен надкултурен ефект след изпълнението.

Насоките за кандидатстване по направленията на фонда предстои да бъдат разгледани от ПК „Култура и духовно развитие“, след което ще бъдат внесени за приемане от Общинския съвет.
 
banner
banner
Петя Митева