Заведенията настояват за масови проверки на частните партита

Незабавно затваряне и отнемане на разрешителните за тези, които хитруват на дребно и заобикалят правилата.

Това заявяват в своя позиция Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Ето какво пише в нея:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България приветстват масираните проверки на МВР и РЗИ относно спазването на противоепидемичните мерки и работния час на заведенията! Настояваме за най-строги наказания за установените нарушители, които петнят името на бранша ни! За нас е недопустимо в кризисната обстановка, в която се намираме, да се хитрува на дребно и да се нарушават правила, касаещи здравето на хората. За тези, които го правят – незабавно затваряне и отнемане на разрешителните за работа!

Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки. Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск.

Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики и ги осъждат остро! Не е редно и не бива да бъде така!

За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19. Нашите членове вече са призовани да подават сигнали в МВР и РЗИ, когато засекат подобни нерегламентирани практики.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Оставете коментар