Начало » Общност » Марешки: Лекарства има!

Марешки: Лекарства има!

Болниците са обезпечени с медикаменти, не бива да се всява паника, подчерта заместник-председателят на НС
Лекарства има. Не бива да се всява паника. Това увери в студиото на БНТ Веселин Марешки, зам.-председател на НС, лидер на ПП “Воля”.

По повод на твърдението, че по аптеките не може да бъде намерен препаратът “Азитромицин”, Марешки заяви, че 7 са производителите, които осигуряват за България този медикамент и ако изчезне лекарството на 1 от производителите, останалите го имат. Марешки отново повтори, че лекарства има, болниците са обезпечени с медикаменти. Допустимо е на места да се получи липса на едно или друго лечебно средство, но навсякъде другаде то е налично.

“Никой сам не може да победи кризата. Само заедно – лекарите, полицаите, учителите – всеки един български гражданин на неговото си място – обединени, можем да се справим с тази криза”, категоричен беше Марешки.

Темата с износа на лекарствата зам.-председателят на НС коментира, като подчерта, че се взимат правилни мерки за спиране на реекспорта. Той посочи, че в моменти, когато в страната може да има недостиг на достатъчни количества от важни медикаменти, реекпортът е неморален и трябва да се предприемат законовите мерки това да не се допуска.

Относно зелените коридори в аптеките, Марешки изрази мнение, че те не вършат работата, заради която бяха създадени и е добре да бъдат отменени.

 
banner
banner
Budnavarna