Начало » Общност » Опасност дебне около Коледа

Опасност дебне около Коледа

Хосе Луис Хименес, специалист по аерозолна трансмисия, потвърждава, че днешният девиз в разгара на коронавирусната пандемия преди предстоящите след месец Коледни празници, трябва да бъде: „да се спасяваме днес, защото обратното би било – трапеза за днес и пандемия утре“.

В момента много от притесненията са свързани с Коледа. Поради пандемията много експерти призовават твърдо да се ограничат контактите и да се намалят обществените събирания.

Сред тях е Хосе Луис Хименес, един от големите специалисти в аерозолната трансмисия, който работи като преподавател в Университета на Колорадо.

Ключови дати

В интервю за Isanidad Хименес посочва няколко ключови дати в коледния календар: „Ако имаме хубави масови събирания и срещи на 25 декември, тогава на 25 януари ще имаме много смъртни случаи, блокирани от наплив и налагане на масови карантини.

При карантинирането случаите на заразени намаляват, ние се отпускаме, броят на случаите отново се увеличава и се връщаме отново в затворени помещения. Това е изключително разрушително за здравето и жизнеспособността на страната. “

Като благоразумно поведение на Коледа в пандемията той даде за пример себе си и своето семейство – фамилията Хименес няма да провежда срещи с други хора, освен тези, които живеят заедно, и няма да пътува по време на празниците.

Освен това той отправи изрична молба: „И най-вече – не се срещайте лично с бабите и дядовците, а го направете онлайн или отидете на разходка с тях тези дни, а на Коледа всеки да вечеря отделно вкъщи“.

Източник: dariknews.bg

 
banner
banner
Петя Митева