Начало » Общност » План срещу Covid-19 има, без паника (ВИДЕО)

План срещу Covid-19 има, без паника (ВИДЕО)

„Аз съм много емпатичен човек и винаги преживявам чуждата болка и нещастие. Чувствителна съм към репортажите за хора в трудно състояние и ми се иска да мога да помогна на всеки. Иска ми се да почнем да успокояваме малко хората, защото презапасяването с лекарства не е най-добрата стратегия, каза по NOVA социалният министър Деница Сачева.

„Ние всъщност правим недобро за някой, който наистина има нужда от тези лекарства. Хора не само се разболяват, но и оздравяват. Време е да започнем малко по-балансирано да говори за това, което се случва“, казва Сачева.

Социалният министър категорично отрече, че правителството е закъсняло с мерките и действията за овладяване на епидемията.  „Сега се намираме в друга ситуация, която изисква други действия. Те не могат да бъдат идентични с онези през пролетта.

„План има. Във всяко едно наше действие ние сме се водили от това, на първо място, да укрепим здравната система. Не случайно толкова много средства се отделиха за доболничната помощ, за хората в ДКЦ-тата. Има една вълна, основно в болниците. А кризата може да бъде овладяна от доболничната помощ, от личните лекарите. Не мисля, че вървим след събитията. В момента се намираме в друга ситуация. Има и преекспониране на здравните проблеми и заплахи. През пролетта за първи път се случваше кризата. Прави се всичко възможно, за да се удовлетворят желанията на хората.  Не сме се забавили, просто в момента има много голяма паника, много голям страх, каза още Сачева.

Източник: Нова тв

 
banner
banner
Петя Митева