Начало » Спорт » Възраждане на стадион „Варна“ – Демонстративна футболна среща

Възраждане на стадион „Варна“ – Демонстративна футболна среща

На 14-ти ноември 2020 г. от 10:00 ч. ще се проведе демонстративна футболна среща. Инициативата носи името „Възраждане на стадион Варна“.

Футболни почитатели и любители на популярната игра ще се съберат, за да проведат футболна среща на терен в близост до стадиона.

Теренът не е избран случайно и освен да се включат в мач от любимата си игра, варненци ще изразят и нуждата от възраждането и възстановяването на емблематичния за града стадион „Варна“.

„Гражданите на третия по големина град в България – Варна имат нужда от този стадион и многобройните запитвания, които получих са причината да подкрепим организацията на това събитие.“ – каза Георги Георгиев – общински съветник в морския град.

Още през 2015 г. информация, публикувана в медиите, оповести официално, че дружеството „Спортен комплекс Варна“ е сключило предварителен договор с „Кауфланд“ за покупко-продажба на 14 от близо 17-те дка, които представляват апортната вноска на Община Варна. С парите от сделката трябваше да бъде финансирано строителството на новия стадион „Варна“.

Доста по-рано преди да се оповести тази информация в медиите и сделката да се гласува в Общинския съвет, новината за продажбата на тези декари  и за това, че средствата ще са предназначени за финансирането на стадиона, беше оповестена от  фейсбук групата, създадена от варненци, които искат нов стадион за Варна.

Това какъв ще е изхода от определено гласуване в Общинския съвет, преди то да бъде проведено, е сигурна индикация за нечестна сделка или решение, което е взето предварително и после „подкрепено“ чрез уж „независимо“ гласуване. Така се случва, когато по-голяма част от общинските съветници са от ГЕРБ и ползващи се с подкрепата на ДПС.

Отново в медиите, през  февруари 2017 г., излизат подробности за мащабния проект. Информацията гласи:

„Комплексът ще бъде съвкупност от съоръжения, сгради и инфраструктура, проектирани по най-модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатляващи архитектурни решения.“

Всичко изглежда чудесно, но само изглежда и към настоящия момент стадионът е един от поредните проекти във Варна, които изглеждат прекрасно, но не се случват.

„Характерно за управлението на ГЕРБ е говоренето в бъдеще време Чуем ли частицата частицата „ще“ от управляващите  е ясно, че е малко вероятно да се реализира проекта.. За съжаление настоящото управление на града залага предимно на обещания, а не на реални действия в полза на града.“ – категорични са организаторите.

Ясно е, че стадион „Варна“ очевидно е „апетитен“ терен. Забавянето на строежа му потвърждава различните интереси, които се „кръстосват“ на този терен.

И единствения начин да бъде завършен ремонта на стадиона, който продължава повече от пет години, е варненци да заявим ясно, че го искаме, че е наш и че настояваме да го получим час по-скоро.

Точно това ще се случи в събота от 10:00 ч., когато стартира „Възраждане на стадион Варна – Демонстративна футболна среща“

Всички желаещи да участват могат да заповядат на мястото между магазин Кауфланд и строежа на стадион „Варна“.

 
banner
banner
Петя Митева