Начало » Общност » Нови ограничения от четвъртък

Нови ограничения от четвъртък

При над 20% заболеваемост всички училища в страната ще преминават в електронна среда независимо от степента на образование, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания.

Обсъжда се дали гимназистите да продължат електронно обучението и след 12 ноември.

При т.нар. „зелени коридори“ за възрастните хора, все още се обсъжда дали да бъдат между 8 и 10 или между 14 и 16 часа. Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет. Обсъжда се „зелените коридори“ да важат и за хронично болни хора.

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември – до края на месеца. Обсъжда се и вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят – до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.

Източник: Радио Варна

 
banner
banner
Петя Митева