Начало » Общност » Успешен сезон, въпреки ковид–пандемията, отчете Крепостта „Овеч“ в Провадия

Успешен сезон, въпреки ковид–пандемията, отчете Крепостта „Овеч“ в Провадия

Над 54 000 лева са приходите от продажба на билети и сувенири за изминалия туристически сезон от Крепостта Овеч в Провадия. Това каза за Радио Варна Антоанета Георгиева, главен специалист дейност „Култура“ в общината. Историческата крепост работеше с входна такса от 1 юни до 31 октомври и за този период е посетена от над 12 200 души. Посетителите тази година са били предимно българи от цялата страна, а от чуждестранните туристи най-голям е броят на румънци и руснаци, по-малко англичани и поляци.

Вандализмът е основният проблем, с който общината се бори години наред и като превантивна мярка този туристически сезон бяха монтирани камери на двата входа на крепостта, каза още Антоанета Георгиева. Вандалите чупят перилата на моста, пейки, кошчета и лампи. При отстраняването на проблемите на първо място се ремонтира мостовото съоръжение, което в момента е в добро състояние, каза още Георгиева.

През зимния сезон разчитаме на добрата воля на гражданите както да пазят историческото място от вандализъм, така и да подават сигнали, ако установят такива случаи, допълни тя.

Източник: БНР

 
banner
banner
Петя Митева