Начало » Общност » Варненските полицаи задържаха двама мъже по време на кражба на автомобил

Варненските полицаи задържаха двама мъже по време на кражба на автомобил

Варненски и бургаски полицаи успели да осуетят кражба ма автомобил след продължително наблюдение, съобщиха от полицията за Moreto.net. Органите на реда са реагирали в момент на извършване на кражба на лек автомобил „БМВ”, собственост на 67-годишен мъж, от територията на ОДМВР – Бургас. За деянието са установени Р.С. (55 г.) и Д.М. (50 г.), добре познати на органите на реда, многократно осъждани.

Двамата мъже успяват да избягат. След кратко преследване, Р.С. и Д.М. са заловени в Поморие. В тях са намерени специализирани технически средства за отключване и стартиране на автомобили, използвани за извършване на престъпна дейност, които са били укрити в тайник на „Фолксваген”.

При извършения оглед на местопрестъплението, е установен Л.А. „БМВ”, който е бил разбит от същите. Автомобилът е собственост на 29-годишна жена.

По време на обиск и претърсване на два адреса във Варна, използвани от Р.С. и Д.М., са намерени и иззети допълнителни технически средства, ключове и заготовки за ключове за автомобили.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Бургас. На двамата мъже са повдигнати обвинения, задържани са за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане.

 
banner
banner
Budnavarna