Начало » Провадия » ОУ „Иван Вазов“, с починалата директорка в Провадия, премина на дистанционно обучение

ОУ „Иван Вазов“, с починалата директорка в Провадия, премина на дистанционно обучение

Основно училище „Иван Вазов“ в Провадия от петък премина в дистанционна форма на обучение, след като вчера почина директорката на училището, която беше заразена с коронавирус. Дистанционното обучение ще продължи 10-тина дни, през които цялата сграда на учебното заведение ще бъде дезинфекцирана.Това каза за Радио Варна кметът на общината Жоро Илчев.
В петък 6 ноември е установен случай и на заразена с коронавирус учителка в една от детските градини в град Провадия, каза още Илчев. Взето е решение децата от съответната група да бъдат разпуснати и да не посещават детското заведение за 10 дни.

 

25 души от община Провадия с коронавирус са на домашно лечение, трима души са хоспитализирани, 14 са под карантина, починали са 5 души.

 

Като сравнително спокойна определи обстановката в общината кметът на Провадия. Хората спазват дистанция и носят маски, допълни той.

 

До момента няма установен случай на заразен служител на общинската администрация, но от понеделник на всеки, който влиза в сградата на общината ще бъде измервана температурата.

 
banner
banner
Budnavarna