Начало » Общност » Питбул нагриза пуделче пред очите на деца и родители във Варна

Питбул нагриза пуделче пред очите на деца и родители във Варна

За кървав инцидент в центъра на Варна, при която агресивен питбул е нагризал пудел, алармират стопаните на пострадалото животинче.

„Случаят е от вчера, около 16 часа, когато съпругата ми и племенницата ми се разхождат с кученцето по площад „Независимост“ около магазин Ню Йоркър. В същото време на това място се разхождат пуснати напълно свободно без каишка и наморник две големи кучета, ротвайлер и питбул. Питбулът връхлита за секунди върху Софи, така се казва пуделчето, захапва я със здравите си челюсти за врата и се опитва да я убие.

Само наличието на нашийник е спасило животинчето от фатален край още в този момент. Случаят се разиграва пред очите на деца и родители, които в този момент са на разходка, предвид хубавото неделно време. Докато паникьосани свидетели се опитват да помогнат, собственикът на кучето не се намесва. Благодарение на съобразителността на една жена, която залива четириногия агресор с вода, за да разхлаби захапката, питбулът пуска пудела.

След това собственикът му си го хваща и заминава с него, без да прояви ни най-малка съпричастност. Имало е хора, които са снимали, призоваваме ги да дадат кадрите в полицията, където пускаме жалба. Надяваме се и органите на реда да изискат записите от камерите на близките търговски обекти и банков офис, за да се види кой е стопанина на питбула и този човек да бъде призован, за да му се потърси отговорност защо е оставил домашният си „любимец“ без надзор.

Според коментари в социалната мрежа, стопанинът на това животно редовно го пуска без наморник. Сигурен съм, скоро ще пропищи още някой и може да не говорим за куче, а за човешки живот в опасност.

Не смятам, че на безотговорни хора, които пускат бойни породи кучета без контрол на публични места, трябва да им се размине.

Сега животинчето ни е с шина на врата, има огромна рана, която е зашита, не се храни, накуцва и се молим да оцелее“, сподели стопанинът на пострадалото кученце.

Припомняме, че това не е първият случай, при който на публично място питбул напада по-малко кученце във Варна. Подобна ситуация имаше около площадка за кучета в близост до детска градина „Христо Ботев“, където питбул разкъса пинчер.

 
banner
banner
Петя Митева