Начало » Общност » На пазар във Варна в първия ден от по-строгите мерки

На пазар във Варна в първия ден от по-строгите мерки

От четвъртък на всички пазари, тържища и базари на открито и закрито трябва да е създадена организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице. Това гласи заповедта на здравното министерство.

Правим репортерска проверка в сутрешните часове на 29 октомври, дали се спазват мерките на Централния кооперативен пазар във Варна. По първата точка – да, има сложени табели за еднопосочно движение, които са тук още от април, когато отново имаше подобна заповед. Самите знаци са сложени пред сергиите, но мнозина не ги забелязват. Има служители, които упътват купувачите, тръгнали да минават по грешната пътека. Тази заповед се спазва до голяма степен. Трудно,обаче, може да се осигури, разстояние между хората от метър и половина, особено в пиковите часове.

Почти всички продавачи носят маски или друго предпазно средство, което им покрива устата и носът. Мнозина обаче са си ги поставили неправилно – под носа или на брадичката, което не е особено ефективно, според експертите. Виждат се и продавачи с ръкавици.

По-голямата част от клиентите също носят маска или шлем, но разбира се, не всички спазват това правило.

Предстоят засилени проверки за спазването на противоепидемичните мерки по пазарите във Варна. Засега новите правила са в сила за две седмици.

Източник: Радио Варна

 
banner
banner
Петя Митева