Начало » Общност » Двама отиват на съд за убийството на DJ Теди във Варна

Двама отиват на съд за убийството на DJ Теди във Варна

Окръжна прокуратура Варна внесе в съда обвинителен акт за убийството на Тодор Желев Тодоров, известен като DJ Теди, съобщават от институцията.
На 26.02.2015 г., около 22 часа, пред блока, в който живеел, пострадалият е бил причакан, нападнат и умъртвен със седем удара с нож в областта на гърдите. Смъртта му е била бърза и неизбежна, а ударите – нанесени с изключително умение, със значителна сила и точност.

ОСТАВИХА В АРЕСТА ОБВИНЕНИЯТ В УБИЙСТВОТО НА ВАРНЕНСКИЯ ДИДЖЕЙ ТЕДИ

Важен елемент от доказателствената съвкупност по делото представлява ДНК експертиза, изготвена от Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия, международноправно сътрудничество, реализирано благодарение на отличните взаимоотношения и взаимодействие между българските и германските полицейски органи.

На съд са предадени двама души – К.Б. на 51 години и Г. К. на 48 години, съответно обвинени за извършителството на и подбудителството към това престъпление.

Разследването е установило личен мотив за подбудителя, свързан с „любовен триъгълник“.

Поръчката е била изпълнена с особена жестокост и след предварителна подготовка от страна на извършителя, обусловили съответни по-тежко наказуеми квалификации на деянието.

УБИЙЦИТЕ НА ВАРНЕНСКИЯ ДИДЖЕЙ ТЕДИ ОТ ВАРНА ЗАСТАВАТ ПРЕД СЪДА С ИСКАНЕ ЗА ПО-ЛЕКИ МЕРКИ

Ако бъдат признати за виновни, предадените на съд лица могат да получат наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 
banner
banner
Петя Митева