Начало » Общност » Очевидци: Камионът падна от Аспаруховия мост заради спукана дясна гума

Очевидци: Камионът падна от Аспаруховия мост заради спукана дясна гума

Очевидци на трагедията, която се разигра вчера следобед на варненския Аспарухов мост, разказаха какво се е случило с камиона.

Пред полицията те обяснили, че преди инцидента се е чул силен гръм, най-вероятно от спукана гума, а тежкотоварната машина е започнала да криволичи зигзагообразно преди да се вреже в мантинелата.

Ето какво написа във фейсбук свидетел на случката:

Карах в непосредсвена близост до камиона… Ситуацията беше такава…

Двата камиона на моста караха един зад друг, а ние бяхме 3-ата кола… движехме се точно с 50 км/час и започнахме изпреварване, и в момента, когато влязохме в лявата лента, нещо изхвърча с много голяма сила изпод кабинката на шофьора. Спука му дясна предна гума и камионът моментално мина през мантинелата!!!

Моля не пишете абсолютно никакви глупости , че човекът е карал бързо, защото заклевам се карахме точно с 50 км в час зад двата камиона, а с тежкотоварен автомобил и дори с 30 да беше, пак щеше да се случи. Звъннах моментално на 112 Но в тази ситуация няма как каквото ѝ да се направи за съжаление. Мир на праха му!

Инцидентът стана около 14:15 часа вчера на Аспаруховия мост в платното за движение посока Бургас, товарен автомобил „Форд“ е паднал през мантинелата на сухата част под моста. Водачът е загинал на място.

Пристигналите медици само са констатирали смъртта му. Изясняват се причините и обстоятелствата около възникването на произшествието.

Кабината на камиона е напълно смачкана от удара при приземяването му. Пожарникари използваха пневматична техника, за да извадят тялото на шофьора, съобщава Булфото.

Камионът е превозвал пръст, най-вероятно от изкоп на строителен обект, съобщава fakti.bg.

 
banner
banner
Budnavarna