Начало » Общност » Помощта за ученици от 1-ви и 8-и клас се вдига на 300 лв.

Помощта за ученици от 1-ви и 8-и клас се вдига на 300 лв.

От 250 на 300 лева ще бъде увеличена помощта за учениците от първи и осми клас от следващата година. Това обяви във Велико Търново социалният министър Деница Сачева.

Министър Сачева и министърът на образованието Красимир Вълчев участват в Национална конференция, посветена на прегарянето на учителите в България – преди и след пандемията от коронавирус.

„Двете помощи – тази за първи клас и тази за осми клас от следващата година се увеличават от 250 лева ще станат 300 лева, без подоходен тест и ще се дават на два пъти за първи и за втория съответно ,учебен срок“, каза Деница Сачева – министър на труда и социалната политика.

„В момента не предвиждаме цялостно затваряне на системата. Ще се действа локално това, което казахме, повтарям. В отделни училища, ако се достигнат 20 на сто от учениците и персонала да със симптоми на COVID-19, ще се вземе решение за затваряне на тези училища. В момента 2 такива училища има в Търговище, които преминаха на обучение в дистанционна среда за 5 – 12 клас“, каза Красимир Вълчев – министър на образованието и науката.

Източник: БНТ

 
banner
banner
Петя Митева