Начало » Общност » Борисов взе Ананиев и Танева и отидоха в кравеферма (ВИДЕО)

Борисов взе Ананиев и Танева и отидоха в кравеферма (ВИДЕО)

Неделя е – ден за инспекции за премиера Бойко Борисов. Тоиз уикенд той взе министъра на земеделието и храните Десислава Танева и финансовия министър Кирил Ананиев и отидоха на проверка в кравеферма, предавана „на живо“ във Фейсбук.

 

По пътя към оборите Борисов отчете, че са ремонтирани 91 храма, а сега още 133 били кандидатствали за средства.

 

Премиерът изтъкна, че близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус.  „70 милиона лева са изплатени на хората по програмата. България е държавата членка на ЕС, която инициира промени в регламента, които дадоха възможност за стартирането на тази извънредна мярка за компенсиране на загубите от COVID-19”, добавя министър-председателят.

 

Той уточни, че за целта били заделени 106 милиона лева по три направления, с които подпомагат българските земеделци и преработвателите на земеделска продукция. От своя страна Танева добави, че от идния петък започвали плащания по кампания 2020. По думите й средствата по сектор земеделие общо за тази години били 400 млн. лв.

 

„504 млв. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина – трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като винях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15%, ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата“, посочи премиерът.

 

„Събирате всички специалисти и правите най-облекчен режим за всички производители. Тази суша, която мъчи света, трябва да се справим с нея“, заръча Борисов на Танева.

 

„Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места“, допълни той.

 

ВИДЕО от инспекцията

 

Източник: Черно море

 
banner
banner
Петя Митева