Начало » Общност » Над 3700 пътника пристигнаха на Летище Варна за седмица

Над 3700 пътника пристигнаха на Летище Варна за седмица

За периода от 09 октомври до 15 октомври служители на отдел Държавен здравен контрол към РЗИ-Варна извършиха проверки в 65 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената с Решение на Министерски съвет от 14.05.2020г. извънредна епидемична обстановка.

Проверките са извършени в училища, детски градини и здравни кабинети, кухненски блок и пералня към тях, център за работа с деца, търговски център тип МОЛ, хотел, открити и закрити плувни басейни, кол център, фитнес, СПА център, салони за красота, офис, оптики, селскостопанска аптека, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе – барове, магазини за хранителни стоки и др.

Съставен и връчен е един акт на физическо лице за неспазване на противоепидемичните мерки.

Служители на отдел ДЗК осъществяват контрол на пътници на Летище Варна. За периода са пристигнали 3736 пътника, от които 419 са предоставили отрицателни РСR теста за COVID-19, пристигнали от рискови държави, за които се изисква лабораторно изследване.

Връчени са 341 предписания за спазване на 14-дневния карантинен срок на поставените под карантина лица, пребиваващи на територията на град Варна.

През отчетния период са обработени 5 сигнала и 2 запитвания от граждани.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 3 проверки в лечебни заведения за извънболнична помощ. Няма наложени административни санкции.

Издадени са 2 служебни бележки за недостатъчност в лечебни заведения, съобщават от РЗИ-Варна.

 
banner
banner
Budnavarna