Начало » Общност » 15 новозаразени ученици с COVID-19 от 13 училища във Варна

15 новозаразени ученици с COVID-19 от 13 училища във Варна

Има нарастване на броя на училищата с новозаразени ученици във Варненска област, съобщиха от Регионалната здравна инспекция на седмичния си брифинг.

За тази седмица те са 11 на брой, а през миналата миналата са били 5. Установени са единични случаи на новозаразени ученици с COVID-19, което е наложило карантиране определени класове.

По думите на РЗИ-Варна е направена преценка за достъпа на учениците до сградния фонд на училището, имайки предвид почивните дни, и е преценено, че има училища, където не е необходимо останалите деца да бъдат карантинирани.

15 са новите случаи на ученици с COVID-19 през настоящата седмица от 13 училища. Няма учители с положителни тестове за заболяването. Има един регистриран случай на заразена с коронавирус хигиенистка в училище.

Към момента заетите легла за областта са 36 за трите болници във Варна, каза д-р Дочка Михайлова – директор на здравната инспекция в града.

Освен тях има още 10 настанени от други региони, настанени в болнични заведения в града. 78 са свободните легла към момента, а при влошаване на обстановката има и допълнителен резерв.

 Източник: moreto.net
 
banner
banner
Петя Митева