Моторист помете пешеходец на бул. „Сливница“

Моторист помете пешеходец вчера на оживен булевард във Варна. На 12.10. т.г., около 11:00 часа, на бул. «Сливница», близо до автобусна спирка «Осми септември», е възникнало ПТП, съобщават от ОД на МВР.

Водачът на мотоциклет «Кавазаки» на 39 г., по време на движение, блъска пешеходец, който пресича пътното платно на нерегламентирано за това място. След сблъсъка, водачът на мотора пада, а превозното средство продължава движението си и се блъска в л.а. «Пежо». Вследствие на инцидента пешеходецът (51 г.) е получил фрактура на черепа и травма на мозъка, настанен е за лечение в болнично заведение с опасност за живота. Мотоциклетистът получава контузии, прегледан е и освободен за домашно лечение.

По случая има образувано досъдебно производство.

Пак вчера, на пътя от с. Щипско за Вълчи дол, при извършване на полицейска проверка на мотопед «Сузуки» с водач на 22 г., е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и няма поставени регистрационни табели. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

fourteen − 9 =