Начало » Общност » Топ-модел от Варна замени короната с купа и златен медал на регата „Октомври“ в Балчик

Топ-модел от Варна замени короната с купа и златен медал на регата „Октомври“ в Балчик

Обвявената наскоро за най-добър модел на Варна за последните 20 години и носителка на множество титли в национални и световни конкурси за красота – Дими Друмева продължава да печели награди. Този път обаче отличието което получи бе като част от екипажа на МК Балчик 3 с капитан Николай Станев. Те взеха златния медал, 2 в надпреварата са Добрин Енчев от СК „Вятър и вода“ от София, а трети Явор Колев от СКВ „Ултрамарин Варна 1“.
Първото издание на Регата „Октомври“ се проведе в периода от 8 до 11 октомври в акваторията на Балчишкия залив. Надпреварата за гребно – ветроходни лодки „Ял-6″ с рейково – разделно и рейково- разрезно ветрилно стъкмяване, се организира от МК „Балчик“.  Участие взеха 60 човека разпределени в десет екипажа от Варна, Балчик, Шабла, София и Силистра. Организатор на проявата бе МК „Балчик“, а главният съдия Алекс Славчев се представи много добре и като организатор, благодарение на дългогодишния си опит като ветроходен състезател.
До участие бяха допускати отбори в състав от шест състезатели, без ограничение на пол и възраст. Регата бе организирана  по „Състезателните правила по ветроходство (СПВ) на Международната Федерация по Ветроходство ISAF 2017–2020“, Наредбата на БФВ за провеждане на национални първенства и регати, както и от състезателните инструкции.
 
 
banner
banner
Петя Митева