Начало » Общност » Фирма глобява служителите си за често ходене до тоалетна

Фирма глобява служителите си за често ходене до тоалетна

Служители на бургаска фирма се оплакват от твърде строги правила на работа. Освен че има опасност да бъдат глобени петорно заради закъснения, трябвало да пишат и молби, ако често им се налага да ходят до тоалетната. Казусът предизвика проверка от Инспекцията по труда.

 

На входа на бургаска фирма за дограма има поставен правилник. Една от точките му гласи, че ако на някого от служителите му се налага да използва тоалетна често в работно време, трябва да напише подробна молба с причините.

 

Екип на БНТ влезе във фирмата заедно с Инспекцията по труда, която констатира има ли нарушения на условията на работа.

 

Павлин Васков, началник на Инспекцията по труда в Бургас: „Това е нещо, абсолютно хвърчащо. Кой го е измислил и по какъв повод тепърва ще разберем…

 

Другото важно нещо е, че при разговорите с работниците на предприятието нито един от тях не споделя, че има някакви проблеми и някакви ограничения за използването на тоалетната“.

 

Екип на БНТ успя да разговаря и с управителя на фирмата, въвел строгите мерки. Обяснението е, че те са само, за да респектират.

 

Галина Кирова, управител на фирмата: „В нашата фирма производството са автоматизирани центрове, поточна линия. И много често колегите, които не са си на работното място, изтъкват като причина, че отиват до тоалетна. В същото време или пушат цигари или пият кафе“.

 

От управата на фирмата са категорични, че досега не са глобявали и няма да глобяват за ходене до тоалетната.

 
banner
banner
Петя Митева