Начало » Политика » Корнелия Нинова с четирима заместници

Корнелия Нинова с четирима заместници

Националният съвет на БСП одобри предложеното от лидера Корнелия Нинова оперативно ръководство на партията.
Нинова ще има четирима заместници, като нов ресор е коалиционна политика. За него ще отговаря Атанас Зафиров.

 

Другите заместник-председатели са Кристиан Вигенин, Владимир Москов и Ирена Атанасова.

 

За заместник председател с ресор „Идеология“ е бил предложен Янаки Стоилов, но той си е направил отвод заради невъзможност да заема ръководен пост и ще ръководи подобна комисия в рамките на националния съвет, научи „Хоризонт“.

 

Новите членове на Изпълнителното бюро на социалистите са Борислав Гуцанов, Боян Иванов, Иван Иванов, Катя Георгиева, Стефан Бурджев, Стойко Танков и Трифон Панчев.

 

Постовете си в прякото ръководство запазват Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Георги Свиленски, Крум Зарков, Манол Генов, Радослав Гайдарски и Стоян Мирчев.

 

Предложеното от Нинова ръководство е било прието от Националния съвет със 136 гласа „за“, нула „против“ и 9 „въздържал се“.

 

Днес Националният съвет на БСП се събра на първия пленум след последния конгрес и прякото преизбиране на лидера Корнелия Нинова, за да избере ново Изпълнително бюро на партията. Тя предложи състав на прякото ръководство, което съветът одобри. Част от вътрешните опоненти на Нинова в партията останаха извън състава на Националния съвет, съобщава БНР.

 
banner
banner
Петя Митева