Начало » Общност » Вече и хора над 30 години кандидатстват за работа в Българската армия

Вече и хора над 30 години кандидатстват за работа в Българската армия

В тазгодишните конкурси за вакантни войнишки длъжности най-голям до момента е интересът към Военноморските сили. Това каза пред журналисти флотилен адмирал Велко Велков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби при провеждането на кампанията „Бъди войник“ в Бургас, съобщават от Министерството на отбраната.

Въпреки ситуацията с глобалната пандемия и забавянето на старта на кампанията „Бъди войник“ е създадена организация за нейното провеждане и втора последователна година има събитие в Бургас, посочи флотилен адмирал Велко Велков. Това е шестият град, в който се провежда кампанията от старта ѝ на 25 септември в Добрич.

При сгъстен график участниците в нея – военнослужещи и цивилни служители – продължават да реализират основните й цели: издигане на престижа на професията, информиране на обществеността за възможностите за професионално развитие в редиците на въоръжените сили, повишаване на интереса на качествени, амбициозни и образовани хора към длъжностите в армията.

След направената промяна във възрастовата граница вече има заявен интерес и от хора над 30 години за кандидатстване в конкурсите. Най-голям е делът на подалите заявления на хора до 25 години, посочи още той.

Стотици граждани и гости на Бургас разгледаха статичния показ на техника и въоръжение и се запознаха от експертите на Централното военно окръжие с актуалните конкурси във въоръжените сили.

 
banner
banner
Budnavarna