Начало » Интересно » Предприемач купи сградата на банката, която му отказала кредит

Предприемач купи сградата на банката, която му отказала кредит

Днес Адам Диъринг е уважаван бизнесмен, изградил компании, като Hanover Insolvency и Pride Planning.

Наскоро 39-годишният Дирънинг купува сградата, в която се помещавала банката, която му отказва кредит в началото на кариерата му.

От финансовата институция му отказват с мотива, че е “ много млад и неопитен.“

 

„Миналата седмица купих банковата сграда, в която ми отказаха кредит, когато бях на 21 г.!“, написа британският бизнесмен в профила си в Instagram.

Преди близо две десетилетия Адам, който е жител на английския град Ърмстън, създава бизнес план и си уговаря среща с мениджъра на банката, за да обсъдят как да си открие сметка и да получи заем за бизнес.

„Преди да вляза в банката, се помолих, защото нямах пари и идея как ще реализирам идеята си без тях,“ обяснява Адам.

След като преглежда набързо бизнес плана му, жена, която по онова време била мениджър на банката, отказва да му отпусне финансиране.

“С много снизходителен тя ми каза, че проблемът е, че нямам опит в бизнеса. Това не е нещо, което можели да направят на този етап”, пише предприемачът.

Тогава Адам се почувствал „унизен, разочарован и тъжен“, а най-лошото от всичко е, че нямал план Б. Бъдещият бизнесмен вече бил напуснал работа и със спестяванията си бил платил първата четвърт от наема за офис и бил наел телефонна линия, за да звъни на потенциални клиенти.

„Нямах пари за бюро или стол и затова прекарах четири месеца на пода,“ пише Адам в Instagram.

Без да се предава, този предприемач успява да развие компанията си за управление на задължения и през 2014 г. я продава за 5 млн. паунда (6.4 млн. долара).

Според изданието Ladbible Адам сега е уважаван бизнесмен, който е изградил няколко мултимилионни компании, като Hanover Insolvency и погребалния дом Pride Planning.

 
banner
banner
Budnavarna