Начало » Общност » Обвиненият за смъртта на Милен Цветков твърди, че някой му е сипал дрога в чашата

Обвиненият за смъртта на Милен Цветков твърди, че някой му е сипал дрога в чашата

Кристиан Николов признал пред разследващия, че е шофирал автомобила, който помля колата на Милен Цветков. Той обаче лансирал защитна версия, че не разбрал как вместо спирачка натиснал педала за газта.

Самопризнанията му не са направени пред съдия и не е ясно дали няма да се отрече от тях в съдебната зала.

Разследването за катастрофата завърши в края на септември. Сега предстои написването на обвинителния акт, внасянето му в Софийския градски съд и насрочване на делото. Предстои с доказателствата трябва да се запознаят Кристиан и адвокатът му Любомир Таков. Младежът е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 10 до 20 г. решетки, но и доживотен затвор.

Обвиненият за убийството на Милен Цветков – Кристиан Николов, е бил осъден на 5 месеца условно за грабеж на вещи и пари на стойност над 300 лв. от бензиностанция през юни 2016 г. Тогава той все още бил непълнолетен, съобщава в.“24 часа.“

“Давай парите, това е обир”, извикал Кристиан към касиерката в търговския обект. Адвокатът му сключил споразумение с прокуратурата, което било одобрено от Софийския районен съд. Месец по-късно през юли 2016 г. Кристиан имал още едно престъпление. Той не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си и избягал, за което и бил наказан с глоба от 2000 лева.

За двете престъпления на обвинения за смъртта на журналиста се разбра едва сега, 5 месеца след зверската катастрофа.

Милен Цветков загина навръх Великден, на 19 април тази година, малко след 18 ч на кръстовището на ул. “Хенрих Ибсен” и бул. “Черни връх”. Докато изчаквал в субаруто си зеления светофар, джипът “Ауди”, шофиран от Кристиан, връхлетял с 99 км/ч върху колата на журналиста.

Източник: в. 24 часа

 
banner
banner
Петя Митева