Начало » Общност » Започна ремонт на детска ясла „Чуден свят“ във Варна

Започна ремонт на детска ясла „Чуден свят“ във Варна

Още една детска ясла във Варна – „Чуден свят“, ще бъде напълно обновена.Сградата е построена през 1962 г. и оттогава не е ремонтирана. Днес започва изпълнението на проекта, който е  част от политиката на общината за създаване на съвременни условия за децата на Варна, заяви пред медиите кметът Иван Портних, който бе на място в детското заведение. Заедно с него обекта посетиха зам.-кметът Христо Иванов, Анастасия Георгиева, директор на дирекция „Здравеопазване“, представители на строителната фирма. Обновяването на „Чуден свят“ започва броени дни след старта на основния ремонт на друга стара сграда – на детска ясла „Роза“ в район „Приморски“, строена през 1971 г. И в двете детски заведения вече са обновени площадките за игра.
В „Чуден свят“ предстои изпълнение на мерки за енергийна ефективност – подмяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и хидроизолация на покрива, подмяна на електрическата инсталация, на осветителните тела, на остарялата ВиК мрежа; газифициране и подмяна на старите радиатори за отопление. Ще бъде направена нова вентилационна и климатична инсталации, както и пристройка за два външни асансьора. Предвидено е още изграждане на платформи и на тоалетни за хора в неравностойно положение.

 

Кметът Иван Портних съобщи, че Община Варна е подала към Министерство на образованието и науката проекти за изграждане на нови пристройки в четири детски ясли, които ще осигурят над 200 нови места.

 
banner
banner
Петя Митева