Начало » Общност » Засаждане на дръвчета в кв. „Възраждане“

Засаждане на дръвчета в кв. „Възраждане“

Еко инициатива организират жители на варненския квартал „Възраждане“  днес. До блок №23  на улица „Ана Феликсова” ще бъдат засадени дръвчета в инициатива на Фондация „Наш свят” и организация „Еко-семейство”. Разрешение и подкрепа имат от районното кметство Младост. Целта е възпитателна и е насочена към младите хора, каза за Радио Варна ръководителят на инициативата Десислава Николаева.

Ще бъдат засадени три дръвчета, защото три бяха изсечени, заради разширението на улица „Ана Феликсова”, когато се правеше ремонта, обясни Десислава Николаева.

Тя посочи, че Варна има нужда от повече зелени площи и обновяване на парковете, а управниците на града трябва да поддържат парковете във всички квартали и да изграждат нови. Прекалено интензивното движение в града и през почивните дни е пречка за живеещите в крайните части на града да отиват на разходка в Морската градина през почивните дни, защото губят прекалено много време в придвижване и в търсене на места за паркиране около Приморския парк на Варна. Затова хората посещават парковете в кварталите, а те трябва да са поддържани, коментира Десислава Николаева.

Следващата седмица организацията „Еко–семейство”  предвижда още една акция – поставяне на къщички за птици в различни части на Варна. В тази инициатива отново ще се включат предимно млади хора.

 
banner
banner
BudnaVarna.com