Начало » Общност » Варненски наркодилър с условна присъда

Варненски наркодилър с условна присъда

Осъдителна присъда наложи Варненският окръжен съд за 27-годишен наркоразпространител от Варна.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 27-годишният Калоян Масларов, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

На 12.02.2020 г. около 00,55 часа по време на обход в кв. Възраждане, полицейски служители от Трето РУ на МВР – Варна забелязали паркиран автомобил и решили да проверят намиращите се в него две лица. В 27-годишния Калоян били открити марихуана и производни на амфетамина, както и везна. При извършените претърсвания на автомобила и жилището на обвиняемия са били иззети общо 8,46 грама марихуана с различно съдържание на активното вещество тетрахидроканабинол и 0,73 грама метаамфетамини всичко на обща стойност 67,70 лева.

Калоян Масларов е роден във Варна, с висше образование, неженен, с чисто съдебно минало, неработи.

Пред съда той заяви, че е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление, 27-годишният мъж прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изпълнението на което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години, като глоба не му беше наложена.

В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разходи в размер на 483,94 лева.

За разлика от присъдата, която подлежи на обжалване или протест, одобреното от съда споразумение влиза в сила незабавно и не подлежи на проверка от по-горна съдебна инстанция.

 
banner
banner
Петя Митева