Начало » Общност » Петнадесет семейства от Варна получиха подкрепа по Програма Ирис

Петнадесет семейства от Варна получиха подкрепа по Програма Ирис

Епидемията от COVID-19 задълбочи още повече тежкото положение на социално най-слабите у нас. Според Обществен дарителски фонд за Варна все повече са хората, които се затрудняват дори да купуват най-необходимите хранителни продукти.

Затова 70 домакинства от тях, в това число и родилки в риск от Варна до края на годината ще получат помощ от Обществен дарителски фонд за Варна по програма „Ирис“, чиято задача е да запази семействата и децата от изоставяне, съобщават оттам.

Хуманитарната инициатива „Заедно за бъдещето!“ подкрепи в неделния ден (27 септември) поредните три семейства в тежко положение, които получиха хранителни пакети с основни хранителни продукти, а за учениците бяха осигурени раници, тетрадки и ученически пособия за учебната година.

Събитието се проведе в Енорийският център към Храм св. ап. Андрей Първозвани в квартал “Чайка” във Варна.

От началото на кампанията подкрепените семейства са вече петнадесет.

Това са самотни родители, родители на деца с увреждания и многодетни семейства загубили доходи заради пандемията и икономическата криза.

„Заедно за бъдещето“ се реализира от Обществен дарителски фонд за Варна с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по Програма „Ирис“.

Целта е да се запазят повече семейства заедно!

Информация за инициативата и как да кандидатствате за подкрепа можете да научите от интернет страницата на Обществен дарителски фонд за Варна: www.odfv.org

Източник: Радио Варна

 
banner
banner
Петя Митева