Начало » Общност » Министър Вълчев: Няма да се преминава изцяло към онлайн обучение заради вируса

Министър Вълчев: Няма да се преминава изцяло към онлайн обучение заради вируса

Не се предвижда цялостно преминаване на образователната система към обучение в електронна среда. Това заяви във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той разкри, че 4 на 1000 са карантираните паралелки в страната, които учат в електронна среда. Очакванията са делът им да се увеличи до максимум 1 процент, ако се запазят среднодневните стойности на заразените с коронавируса, добави министър Вълчев, цитиран от „Дарик“.

 

„Целта ни е максимум присъствено обучение. За да имаме такова обаче, трябва да се спазва този набор от мерки, който сме препоръчали на училищата, за да можем да се защитим взаимно един друг”, отбеляза Вълчев.

 

 

Министерство на здравеопазването ще определи прагови стойности, по които ще се дават предписания за преминаване към електронно обучение. Праговете ще се определят на ниво община и област, но не и за цялата страна. Такива прагови стойности има и при сезонните грипни вируси. От тази година няма да има грипни ваканции, а преминаване към обучение в електронна среда, каза още Красимир Вълчев.

 

Във Варна министърът на образованието и науката присъства на официалното откриване на реновираната търговската гимназия „Георги С. Раковски. По-късно Вълчев ще присъства на заседанието на Академичния съвет в Икономическия университет и ще открие реновирано студентско общежитие.

 

В 14:00 часа министърът ще участва в дискусия за бъдещето на висшето образование във Варненския свободен университет. В 17.00 часа в Областна управа Вълчев ще участва в работна среща, посветена на работата по обхват и включване на деца и ученици в образователната система.

 
banner
banner
Петя Митева