Начало » Култура » Варненската поетеса Мариела Русева представя новата си книга

Варненската поетеса Мариела Русева представя новата си книга

Предстои представянето на новата книга с поезия на Варненската поетеса Мариела Русева, събитието ще бъдеи този петък /2 октомври/ от 18:30 часа в малкият салон на Радио Варна.

Представяне на „Сто мига лято“ – втора част

Заглавието на книгата е „Сто мига лято“. Това е втора част от поредицата. Авторката планира всяка част да излиза веднъж годишно, в началото на октомври, във връзка с първи октомври – Денят на музиката и поезията. Това, което прави книгата различна е, че освен споделянето на интимната си лирика със своите почитатели и любители на римуваното слово, Мариела Русева обвързва всяка част с кауза. Първа част на „Сто мига лято“ излезе през 2019 г., като вдъхновение от фотографската изложба на авторката – „Цветовете на Мароко“. Изложбата беше тематично зададена и ситуирана в Арт салона на РТВЦ „Варна“. Втора част на книгата с поезия също има кауза. Този път каузата е социална. Между отделните цикли са поместени графични изображения, чиито автори са хора с интелектуални затруднения. Графиките са на лятна тематика и чудесно допълват звученето на стихотворенията.

Представяне на „Сто мига лято“ – втора част

Мариела Русева е психолог – консултат и в професионалната си практика се занимава предимно с проблемите на хора с интелектуални затруднения. Обвързва процеса на психологично консултиране с различни сфери на изкуството, предимно творческо писане, изобразително изкуство и фотография. Реализира поредица от успешни проекти в тази област и развива обществената си дейност в посока на застъпничество за хора в неравностойно положение.

„Живеем в свят, в който не е сигурно кои са различните, но е сигурно, че всеки от нас е уникален посвоему.“

Мариела Русева

 
banner
banner
Budnavarna