Начало » Общност » Полицаи спряха БМВ на магистралата, вътре – 11 души

Полицаи спряха БМВ на магистралата, вътре – 11 души

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Д.И., на 23 г., за това, че с цел набавяне на имотна облага противозаконно е подпомогнал чужденци да преминават през страната в нарушение на закон, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и спрямо повече от едно лице – престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 и т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

При разкриване на престъплението съдействие са оказали и служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян.

На 21 септември  вечерта край Пловдив, в близост до пътен възел Трилистник – Стряма, на 137 км на автомагистрала „Тракия“, служители на „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОД на МВР Пловдив, спрели за проверка лек автомобил БМВ, управляван от 23-годишния Д.И.

Превозното средство било собственост на обвиняемия. При извършената проверка се установило, че в автомобила, който се движил в посока към София, пътували 10 граждани на Афганистан – мъже. Те не притежавали документи за самоличност.   Чужденците, които са на възраст между 18 г. и 20 г., са били настанени в Миграционен център. Според първоначалните данни мигрантите са влезли в страната ни от Република Турция през „зелена“ граница.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Д.И. е задържан за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.

 
banner
banner
Петя Митева