Начало » Спорт » 10-годишната Алекс от Варна с медали от две състезания по плуване

10-годишната Алекс от Варна с медали от две състезания по плуване

10-годишната „русалка“ Алекс от Варна спечели куп медали в няколко състезания по плуване, научи Varna24.bg.

Чаровната четвъртокласничка от ОУ „П.Р. Славейков“ е възпитаник на КПС „Оренда“ с треньор Соня Емилова и от 5-годишна тренира, първоначално в Дом Младост, след това на басейн „Приморски“.

„Вече 5 години, лято, зима, тренира и ходи по състезания и взима много медали. Последните й отлични постижения са от международния плувен турнир ATON Cup във Варна, където спечели златен медал на 50 метра, гръб и два сребърни на 50 и 100 метра брус. От надпреварата в плувното състезание в Кранево „Млад талант“ взе два златни медала на 50 и 100 метра брус и сребърен медал на 200 метра съчетано. Това е стил, който плува за пръв път“, сподели майката на Александра Екатерина Статева.

Постиженията на Алекс не са случайни, те се дължат на дълга и упорита работа, четири тричасови тренировки седмично, желязна дисциплина, хъс, желание и упоритост. Тренировките включват не само плуване, но и множество „сухи“ упражнения край басейна.

„Много са ползите от плуването. Децата се учат на дисциплина, организмът им се калява, работят в екип, защото са отбор, научават се да се съобразяват с останалите“, допълни още Екатерина Статева.

 
banner
banner
Budnavarna