Начало » Общност » 77-и ден на недоволство и протести във Варна

77-и ден на недоволство и протести във Варна

Вече 77 дни недоволни от управлението на страната варненци се събират пред сградата на общината, за да призоват за оставките на правителството и на главния прокурор. Вчера представител на палатковия лагер съобщи, че от групата им ще съсредоточваат усилията си за по-мащабни прояви само един път в седмицата, като избраха този ден да е понеделник.

Тази вечер граждани отново свободно споделят своите виждания за положението в страната. Няколко от присъстващите коментираха противоепидемичните мерки в страната и тяхната ефективност.

Мъж засегна темата за падналия таван в подлез във Варна. От импровизираната трибуна дама измести фокуса на протеста, като каза, че първо трябва да се действа на местно ниво. Призова гражданите да се събудят и да си търсят правата, като отидат при „своите избраници“ на сесия на местния парламент. Тя сподели пред съмишлениците си с какви мотиви не е била допусната в пленарна зала на последното заседание на общиснкия съвет.

„Когато виждате един пролем, който засяга повече хора, обединявайте се в групи и пускайте сигнали. Създавайте гражданско общество. Бъдете активни, това ще ни движи напред“, каза участник в дискусиите.

 
banner
banner
Budnavarna