Начало » Общност » Супергерои и емотикони върху маските на децата във варненски училища

Супергерои и емотикони върху маските на децата във варненски училища

Днес във Варна бе дадено началото на кампанията „Маскирай се с усмивка!“, съобщават от БЧК.
Кампанията е с фокус върху здравните мерки в учебна среда и си поставя за цел да социализира носенето на маски и шлемове чрез декорации с визуални елементи от комуникационния арсенал на учениците. Миньони, супергерои, емотикони и всякакви графични елементи от ежедневието на децата и младежите са „добре дошли“.
Идеята е всеки ученик да изразява себе си посредством уникален подбор от графични знаци, които поставя сам. В инициативата ще се включат и учители, защото те имат не по-малка необходимост от „смекчаване“ на санитарният вид на защитните средства, за да преодолеят принудителната комуникационна дистанция.
Кампанията беше открита с дарение от печатница Експрес Принт във вид на защитни средства за учителите от варненските училища НУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Панайот Волов“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Св. Иван Рилски“, І ОУ „Св. княз Борис І“, ОУ „Константин Арабаджиев“, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.
Специално за инициативата, дизайнерите на печатницата са разработили десетки различни графични знаци, като гамата ще бъде попълвана и разширявана във времето. Предвиждат се конкурси за „Най-щура идея за декорация“, които в унисон с наложените мерки ще се провеждат онлайн. Най-оригиналните концепции ще бъдат реализирани в печатницата. Знаците са изработени от специален материал и се прикрепват стабилно без нужда от слепваща субстанция.
Инициативата е по идея на печатница Експрес Принт, в партньорство с Български Червен кръст и дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна.
 
banner
banner
Петя Митева