Начало » Общност » Европейският музикален фестивал – Варна 2020 с есенно издание

Европейският музикален фестивал – Варна 2020 с есенно издание

Два концерта – на испанската фламенко звезда Давид Перес и на Живко Петров трио JP3 са включени в 17-то издание на Европейския музикален фестивал – Варна, който се финансира от фонд „Култура“ към Община Варна. Тази година той ще се проведе в компресиран заради извънредното положение около Covid-19.

 

Първият концерт, който ще се проведе на 11-ти октомври от 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, е на един от знаковите танцьори и хореографи на съвременното фламенко – Давид Перес, който ще танцува във Варна спектакъла на чувствата „Пунтал“. На 18-ти октомври от 19:00 във Варненската опера, JP3 – емблематичното за съвременната българска джаз сцена трио – Живко Петров, пиано, Димитър Карамфилов, контрабас, и Димитър Семов, ударни, ще представи премиерно за Варна своя четвърти студиен албум „Change the Way“. Това е един много свързан с Варна проект. Ярката варненска следа е видна още от снимката на кавъра с характерните варненски брегови тетраподи, направена от Димитър Семов, който е роден във Варна. Варненец е авторът и на дизайна на обложката – големият български график дизайнер Димитър Трайчев. Албумът е записан в студиото на БНР – Радио Варна.

 

Билети за двата концерта могат да бъдат закупени на касите на ТМПЦ-Варна и Фестивалния комплекс – Варна и в онлайн мрежата.

 
banner
banner
Петя Митева