Начало » Политика » Цветанов: Отсега е ясно, че Борисов няма да е следващият премиер (видео)

Цветанов: Отсега е ясно, че Борисов няма да е следващият премиер (видео)

Това правителство е изчерпало доверието за политиките, които прави днес. Разбира се, че всяко правителство има своя министър-председател и виждате, че желанието на демократичната общност е за оставка на премиера Борисов, което автоматично дава един много ясен знак, че в един следващ управленски мандат, независимо каква ще бъде конфигурацията на политическите сили, би могло да се направи кабинет и е ясно отсега, че поне един човек няма да бъде министър-председател и това е Бойко Борисов.

Това сподели пред журналисти след края на представянето на своята Републиканци за България лидерът й Цветан Цветанов.

Цветанов потвърди, че ще управлява с всяка политическа формация, която ясно се придържа към евроатлантическата посока.

Цветан Цветанов представи приоритетите и част от лицата на партията си

Стремим се да имаме енергийна независимост и всичко, което е свързано с приятелството с нашите съседи и да бъдем един лидер в региона и всеки един, който стои зад тези цели, би могъл да бъде наш партньор, допълни той.

,,Всичко зависи от разговорите, които могат да бъдат водени след приключването на едни парламентарни избори. В момента нашата цел е да дадем възможността перспектива и хоризонт на страната ни с хора, които са от демократичната общност и които са в център-дясно, но виждате, че тези ценности като евроатлантическите вече отстъпват от дневния ред на политиците“, подчерта Цветанов.

Източник: novini.bg

 
banner
banner
Петя Митева