Начало » Политика » Кирил Добрев: И Лукашенко го избраха с 80%

Кирил Добрев: И Лукашенко го избраха с 80%

„Входът на БСП за местната власт е през областните градове“.

Това е един от изводите, който отбеляза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на днешното заседанието на Националния съвет на партията, съобщава БНР.

Като председател на Националния предизборен щаб той направи анализ и оценка на изминалите местни избори.

Корнелия Нинова остава лидер на БСП. За нея са гласували над 81% от социалистите, показват предварителните данни от вчерашния първи пряк вътрешнопартиен вот за председател.

Кирил Добрев, основният съперник за поста на Нинова, за когото гласуваха близо 15 процента от социалистите, коментира, че е доволен от резултата. Добрев поздрави Нинова и си пожела симпатизантите на левицата да бъдат толкова мотивирани и при гласуването на парламентарните избори:

„Вчерашният ден показа, че рухнаха няколко мита. Първият, че аз едва ли не съм кандидатът на ГЕРБ или кандидатът на ДПС, или кандидатът на вътрешната опозиция.

Всичките близо осем хиляди гласа те са гласове по любов, затова да я има БСП, да бъде БСП на следващото поколение, на младите хора. Не съм очаквал някакви други различни резултати. Аз съм човек реалист, гледайки възрастовата граница в БСП, това са процентните съотношения и аз съм доволен от този резултат“.

На въпрос приема ли за честен вчерашния вътрешнопартиен избор, Добрев отговори:

„Какво да ви кажа. Имам съмнения, той и Лукашенко го избраха със 80 процента, но има хора с различно мнение“.

 
banner
banner
Budnavarna